Terhes lettél? - Anyaotthon

Az anyaotthoni elhelyezés feltételeit ismernie kell azoknak a kismamáknak, akik szeretnének ilyen jellegű szálláshelyre költözni. Az anyaotthoni élet szabályokhoz kötött, amiknek betartása alapvető fontosságú ezekben a házakban.

Anyaotthoni elhelyezést várandós és gyermekes anyáknak tudunk szervezni. Ma Magyarországon gyermek(ek)kel rendelkező családok számára mindössze csupán 3300 férőhely áll rendelkezésre a családok átmeneti otthonaiban, családos szállókban. A gyermektelen várandós anyák férőhelyszáma a Magyarországi anyaotthonokban összesen körülbelül 24 hely.

A szállás szervezéséhez tudnunk kell néhány adatot az anyáról, többek között a gyermekei számát, korát és nemét, ugyanis idősebb fiúgyermekkel többnyire nem lehet elhelyezkedni az anyaotthonokban. Szenvedélybetegeket, AIDS betegeket általában nem tudunk elhelyezni, de minden tőlünk telhető segítséget próbálunk megadni nekik.

Az anyaotthoni elhelyezéshez szükséges dokumentumok (a legtöbb helyen):

Egy anya egy helyen általában egy évig tartózkodhat, amit fél évvel meghosszabbíthatnak. Az anyaotthonokban általában teljes ellátást kapnak: a gyermek napi ötszöri, az anya napi háromszori étkezést. Az elhelyezésnél számít, hogy a gyermek hova jár iskolába vagy óvodába, és az is, hogy az anya lehetőleg ne veszítse el a munkahelyét.

Anyaotthononként változó, hogy az anya jövedelméből mennyit vonnak be:

Keresd mnkatársunkat, ha kismamaként bizonytalan a lakhatásod. Ne feleljtsd el, hogy egy-egy anyaotthonban sokszor 2-3 hónapig is eltarthat, mire van üresedés, ami megnehezíti a szervezést.Vissza a lap elejére